View this post on Instagram

Vorige week stond ik met een groot interview in JAN en een stuk op nu.nl, dit weekend met een paginagroot artikel in VROUW én kwam de podcast van @new.female.leaders uit, waarin ik met @carolineglasbergen in geprek ging over het hebben van een volledig vrouwelijk team, hoe je tegelijkertijd duidelijk én empathisch kunt zijn en ik deel mijn uitgebreide learning curve in mijn ondernemerschap met je. Het blijft bijzonder dat ik mijn verhaal en mening in zoveel media mag geven. ⁠⠀ Als kers op de taart verscheen gisteren een stuk in Volkskrant waar ik mijn mening over het krabbenmandeffect mocht geven. De persmachine draait op volle toeren en dat kan maar één ding betekenen... er komt een nieuw boek aan 🎉 Over precies een week ligt The Self-Made Guide in alle boekhandels en kan ik ‘m eindelijk zelf ook in mijn handen houden. Kan niet wachten om te horen wat jullie ervan vinden. Maar eerst nog even over dat krabben… ⁠⠀ Het krabbenmandeffect wordt het genoemd, het onderuithalen van vrouwen onderling. Een krab kan in z’n eentje namelijk prima uit een mand klimmen, maar als er meerdere in zitten, wordt-ie naar beneden getrokken door z’n soortgenoten. Journalisten @daanborrel en @miloudeelen schreven er een boek over. In Krabben, van vrouw tot vrouw onderzoeken de twee aan de hand van brieven naar elkaar en gesprekken met deskundigen en feministen de onderwerpen waarop vrouwen elkaar het hardst afrekenen: van seksualiteit tot moederschap en werk. ⁠⠀ Volkskrant journalist @yasmineesser vroeg @lotterensen (oprichter van online community Ambitieuze Meisjes) en mij naar onze mening hierover. Want het kan je niet ontgaan zijn dat ik met grote regelmaat deel hoe prettig ik samenwerk met vrouwen en dat ik me juist continu met veel vrouwen omring. Sterker nog, dat ik het magisch vind als vrouwen bij elkaar komen. Oftewel: dat krabbenmandeffect, wat vind ik daar nou van? Je leest het in het stuk dat gisteren verscheen in de Volkskrant, op mijn stories deel ik een linkje. ⁠⠀ Ik ben benieuwd naar jouw mening of ervaring hierover, deel die gerust hieronder in de comments. #krabben #vanvrouwtotvrouw #krabbenmandeffect

A post shared by EMILIE SOBELS (@emiliesobels) on

New Female Leaders: Welkom bij de tweede podcast show van New Female Leaders TV. De nummer 1 show over authentiek leiderschap voor female leaders op beeld (!!) waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? Haar droom was altijd al om bladen te maken en dat is haar gelukt!

New Female Leaders – Empowering leadership within women